München

1,4 millioner indbyggere

310.74 km²

Den største by i den tyske delstat Bayern

Verdenskendt for sin “Oktoberfest”

Münchens mange muligheder

München er en berigende by fyldt med muligheder. Byen er en af tysklands rigeste men formår alligevel at være skabe en hyggelig stemning, som du kan nyde i et roligt og afslappet tempo som turist. Byen er centrum for finansiering og hjemsted for flere store virksomheder heriblandt BMW, Siemens og Allianz. Derudover huser München det europæiske hovedsæde for Microsoft. Med store virksomheder og endnu flere små virksomheder i byen, er München den by med lavest arbejdsløshed i hele Tyskland.

Arkitektur, kultur og oktoberfest

Udover at være hjemsted for flere virksomheder, huser byen flere større universiteter, museer og teatre. Byens arkitektur er bemærkelsesværdigt og hvert år drages folk fra hele verden til den tyske by grundet den berømte Oktoberfest. Oktoberfesten afholdes årligt og besøges af mere end 6 millioner mennesker. Folkefesten har fundet sted siden 1810.

Når du besøger München er det værd at se den smukke Marienplatz, der danner centrum for byen. Derudover kan du udforske Hofbräuhaus, den mest berømte ølstue, og Frauenkirche, byens vartegn med de grønne kupler. Nyd en slentretur på Viktualienmarkt eller en shoppingtur på Maximilianstrasse, som er indbegrebet af luksus. I området omkring Maximilianstrasse finder du desuden glamourøse cocktail-barer, restauranter og natklubber. Få også shoppelysten stillet i Fünf Hofe, der er et moderne indkøbscenter mellem fredede bygninger tegnet af de to schweiziske arkitekter Herzog og Meuron München er en storby med stort S og rummer lidt for enhver smag. Er du fodbold interesseret, kan du med fordel skaffe billetter til en kamp med Münchens fodboldklub FC Bayern. Er du interesseret i teater, kan du med fordel besøge det storslåede Cuvilliés-Theater, der ligger i kongeslottet Residenz og er bygget af Francois Cuveilliés i italiensk rokoko stil. Besøg også Nationalteateret og operaen og få en oplevelse med på vejen.

 

Rigtig god rejselyst!

Attraktioner i München
 • Kongeslottet Residenz
 • Neues Rathaus
 • Marienplatz
 • Cuvilliés-Theater
 • Münchens Nationaltheater
 • Asams Kirche
 • Pinakothek der Moderne, Alte & Neue
 • Viktualienmarkt
 • Hofbraühaus

Mangaard Travel anbefaler

 • BMW hører hjemme i München og det er muligt mod forudbestilling at besøge fabrikken, men mindre kan også gøre det. BMW Welt er stedet hvor de nye biler vises frem, og her kan man også se nogle af deres nyeste konceptbiler. Derudover findes der selve museet, hvor der er rig mulighed for at se mange af de biler, som BMW har lavet gennem tiderne.
 • En god oplevelse for er gruppe er en 3-timers sejlads ned ad Isar floden på en tømmerflåde. Disse tømmerflåder kan tage op til 60 personer, og vi arrangerer forplejning ombord samt nogle musikere. Dette er altid ”sehr gemütlich”.
 • Rundvisning på Allianz Arena er et must. Hør historierne om fodbold-legenderne og kom med ind bagved og oplev omklædningsrum, spillertunnellen med videre. Der er normalt 100.000 siddepladser til en kamp, og det er kun 10.000, der bliver sat til salg, hvor cirka 100.000 fodbold fans ønsker at købe en billet.
 • München byder på et væld af gode restauranter og mange af dem har også plads til større grupper. En af vores favoritter er Ratskeller, der har plads til omkring 1100 spisende gæster i de 15 forskellige lokaler.

… og mange flere

Kontakt en af vores rejsekonsulenter helt uforpligtende for en rejse planlagt efter dine ønsker og behov.

 
 

Mangaard Travel Group A/S

Elkjærvej 31, 8230 Åbyhøj DK-8230 Åbyhøj

Øst

Kirkebjerg Parkvej 12, DK-2605 Brøndby