Gourmet og kulturrejse

Sydvestlige Frankrig

Regionen: Aquitaine
 Departement: Dordogne-Perigord

Overnatninger:  4 stjernede Hôtel Plaza Madeleine i Sarlat, Château des Reynats i Perigueux & Chateau Hotel Le Vieux Logis i Trémolat

 

 

Gourmet og kulturrejse

En livsnyderrejse ud over det sædvanlige

Denne rejse er specielt udarbejdet til dig, som sætter pris på franske, kulinariske specialiteter og kulturlivet forbundet hermed, i en egn af Frankrig, hvor danskerne sjældent kommer, men som i høj grad er bekendt med deres lokale gastronomi og den høje standard inden for Hotel-branchen.

Indenfor gourmet får du mulighed for at smage regionens tre kulinariske specialiteter; Foie Gras (Gåselever), Trøflen og Valnødder. Under turen bliver der både mulighed for at besøge et landsted, der har erfaring med at finde det sorte guld i jordbunden samt besøg ved både producent af Foie Gras og et frilandsmuseum, der fortæller om Valnøddens betydning for gourmet. 

Undervejs bliver du dertil beriget med den franske kultur tilbage fra middelalderen både til lands og til vands 
– og mon ikke du kommer hjem med ny viden omkring det sydvestlige Frankrig og især Dordogne – Perigord.

Den danske rejseleder, der er tilknyttet programmet, er ikke hvem som helst. Bo Speerschneider er nemlig uddannet kok fra Restaurant Frascati på Rådhuspladsen og har sidenhen tilføjet flere års praktisk erfaring i det sydlige Frankrig samt Paris, for at lære det franske køkkens hemmeligheder. Læs hele hans historie her
 

Pris

DKK 16.975 pr. pers v. delt dobbeltvær.
Tillæg v. enkeltværelse DKK 1.875

Prisen inkluderer

Fly tur/retur
Transfer til/fra lufthavn
8 dage / 7 overnatninger
Morgenmad på hotellet
4 Middage
5 frokoster
Oplevelser nævnt i program
Transport i egen bus
Dansk rejseleder i Frankrig

Prisen inkluderer ikke

Besøg og måltider udover nævnte,
drikkevarer under middage og frokoster
samt forsikring.

Dato

Oktober 2021
eller
Juni 2022

Se “Rejsebrochure” her eller udvidet rejseprogram her

Dag 1

Afrejse fra København (Kontakt os ved fly fra Billund og Aalborg)
Mellemlanding i Amsterdam eller Paris og ankomst til  Bordeaux lufthavn
Bus transfer til CAVIAR Neuvic, med ankomst ca. Kl.15:00
Første besøg på opdrætsfarmen af STØR til produktion af caviar;
2 timers rundvisning, prøvesmagning og champagne.

Transfer til hotel Château de Reynats i Perigueux og aften på egen hånd.

Dag 2

Kl.10:30 – Torvemarked i centrum af Perigueux hvor I kan gå på opdagelse på egen hånd
Egen bus til Sarlat kl.15:00.
Ankomst til
 Hotel Plaza Madeleine kl.17:00
Guidet byvandring kl.18:00 med efterfølgende fælles middag kl.20:00

Dag 3

Kl.14:00 – afgang til Lascaux grotterne.
Her vil I opleve de mest betydningsfulde hulemalerier,  der er omkring 18.000 år gamle. 
Om eftermiddagen kører vi forbi Destillerie “La Trappe” på vej tilbage til Sarlat og får en
indsigt i det gamle familiefirmas produktion af frugt-hedvine og likører, samt en lille smagsprøve. 

Dag 4

Dagen byder på både trøffeljagt blandt ege- og valnøddetræerne samt
fælles frokost hos ”La Truffière PARSAL” i Grives-Circaud.
På hjemturen besøger vi den smukke BASTIDE – DOMME, ”Périgord´s Acropolis”,
en middelalderby i gule og gyldne sten med en Esplanade over Dorgogne floden, som tager pusten fra én!

Dag 5

Formiddagen er afsat til et besøg hos familien Carbonnière  i Tursac, der opdrætter gæs.
Her får vi et kig ind i produktionen og smagning af delikatessen Foie Gras.
Frokosten skal nydes
hos Auberge du Peyrol ” Chez Janine” hvor vi sætter os til bords i ”Lieu Dit les Sols”.
Eftermiddagen har I på egen hånd i den lille smukke by St. Leon sur Vézere.

Dag 6

Afgang til hotellet Relais & Châteaux – Le Vieux Logis i landsbyen Trémolat.
Sejltur på Dordogne floden med de gamle Gabares (flodpramme).
Picnic ‘Gourmand’ i det grønne og besøg på
Josephines Bakers slot ” Les Milandes”. 
Til slut aflægger vi besøg hos Ecomusee de la Noix (Valnøddemuseet),
hvor vi skal høre lidt om egnens produktion af de velkendte valnødder. 
Aftenens middag bliver tilberedt af den kendte Franske kok, Vincent Arnould.

Dag 7

Dagen starter med lidt historie ved Les Eyzies de Tayac, hvor resterne af Cro-Magnon manden,
i dag kaldet Homo Sapiens, blev i en hule i klipperne i 1868.
”Restaurant La Merenda” i landsbyen Meyrals skal vi nyde en
bondefrokost efter en lille apéritif  i baren.
Eftermiddagen bruges på en tur til
Proumeyssac Grotten en ”Kathedral af stalakitter”
og vinsmagning hos
 ”Julien de Savignac” i Le Buge. 
Turens sidste middag vil være på hotellet bestående af en
Apéritif DÎNATOIRE,
inden turen går tilbage til Danmark næste dag. 

Dag 8

Kl.10:00 – afgang fra hotellet til den velkendte vinby St. Emilion.
Her er der besøg på slottet Château HAUT SARPE – Grand Cru classé
til vinsmagning og vinbondefrokost.
18:30 – afgang fra
Bordeaux Lufthavn
23:00 – Ankomst til Kastrup

Skriv fornavn(e) som i passet
Skriv efternavn som i passet
Skriv fornavn(e) som i passet
Skriv fornavn(e) som i passet
Skriv fornavn(e) som i passet
Skriv fornavn(e) som i passet
Skriv efternavn som i passet
Skriv efternavn som i passet
Skriv efternavn som i passet
Skriv efternavn som i passet

Total:

 
 

Mangaard Travel Group A/S

Elkjærvej 31, 8230 Åbyhøj DK-8230 Åbyhøj

Øst

Kirkebjerg Parkvej 12, DK-2605 Brøndby