Passagerrettigheder

Ny mobilapplikation om passagerrettigheder

EUROPA-KOMMISSIONEN har for nyligt lanceret en ny applikation til mobiltelefoner, hvor brugeren kan få oplysninger om sine rettigheder i forbindelse med rejser.

Applikationen, der dækker fly- og togtransport, er tilgængelig på 22 sprog og kan bruges på fire mobilplatforme: Apple iPhone og iPad, Google Android, RIM Blackberry og Microsoft Windows Phone 7.

Det forventes, at applikationen i løbet af det kommende år udvides til også at omfatte beskrivelse af de nye rettigheder ved sø- og bustransport.

Applikation forsøger i et let sprog at skabe et overblik over, hvilke rettigheder, en passager har i en given situation og hvordan man eventuelt kan klage, hvis ikke man mener, at den pågældende situation er blevet håndteret korrekt af den ansvarlige transportør.
Det skal understreges, at applikationen naturligvis ikke kan tage højde for enhver situation, og derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, at det alene er de generelle retningslinjer, der fremgår af applikationen.

Kunden har således ikke nødvendigvis et retsmæssigt krav, når der fx står ”…du kan være berettiget til xx i kompensation”.

Med ovennævnte forbehold for, at en situation altid skal vurderes konkret, er det et ganske udmærket værktøj til at danne sig et enkelt overblik over, hvilke rettigheder, man eventuelt vil have i en given situation.

Mere information og mulighed for at hente applikationen kan findes ved at scanne illustrationen.

Har man ikke en QR-scanner, kan man læse mere om passagerrettigheder og applikationen via dette link.

Guide til flypassagerers rettigheder
se mere på forbrug.dk


 

Mangaard Travel Group A/S

Elkjærvej 31, 8230 Åbyhøj DK-8230 Åbyhøj

Øst

Kirkebjerg Parkvej 12, DK-2605 Brøndby